Verslag van onze sportverslaggever – Runningtherapie

door Herman Hartings (sportverslaggever)

Runningtherapie: wat is het, wat doet het? – volgens de deelneemsters

Ik heb de 4e training van een 12 wekelijks programma bezocht en na afloop heb ik twee deelneemsters geïnterviewd. Hun en mijn ervaringen heb ik hieronder vermeld.

Hoe zijn jullie bij deze runningtherapie terecht gekomen? Via nextdoor en een mailinglist van een yogadocent.

Waarom zijn jullie en moeten mensen aan deze runningtherapie mee gaan doen? Om fit te worden,(en te blijven)  de opbouw en haalbaarheid van het trainingsschema is naar testen bepaald en een totaal pakket aan deskundige begeleiding. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut , psycholoog en natuurlijk de looptrainer.

Je voelt je al naar een paar weken fitter. Het is gezellig onder elkaar, je motiveert elkaar en het is ontspannend. Een deelneemster was 2 kilo afgevallen. De opbouw van het schema bleek goed te zijn en tussentijds het programma/training kun je altijd bij een begeleider terecht. Dit wordt als zeer prettig ervaren!

Naast de wekelijkse training, die vanuit het gezondheidscentrum wordt gegeven, trainen de deelneemsters ook zelf 2 x per week. Ze zitten in een app groep en delen hun ervaringen met elkaar en waar nodig motiveren ze elkaar.

Het blijkt dat dit trainingsprogramma voor iedereen met een stuk basismotivatie uitermate geschikt is.

En nu op naar 26 april voor het afsluitende rondje Maarsseveense Plassen. Dit is een rondje van 5 km en daar kijken ze al naar uit. Ze zijn trots als ze dat gaan halen en gezien hun enthousiasme en motivatie zal dat zeker gaan lukken! 

Succes en veel plezier met de training!

Herman Hartings

Sportverslaggever