STAM KAMP voor HSP kinderen in het basisonderwijs

BINNENKORT of NA DE MEI VAKANTIE

ELKE ZATERDAG VAN 10:00 tot 12:30, zaal Bacopa

In deze drukke en veeleisende maatschappij kun je als druk bezette ouder afvragen of je wel voldoende aandacht en tijd aan de basisbehoeften van jouw kind besteed. Er zijn steeds meer kinderen die het huidige onderwijs en de drukke maatschappij als een hele uitdaging ervaren. Vooral voor HSP kinderen is de druk zeer hoog.

Kinderen ervaren in het dagelijks leven blokkades en spanning. Zeker tijdens en na een heftige gebeurtenis hoopt zich spanning zich op en raken juist kinderen gestrest. Ze gaan zich terug trekken of worden ze snel geïrriteerd. Ook op school kunnen de kinderen zich onzeker of gestrest voelen, doordat ze teveel prikkels ervaren.

Overprikkeling kan zorgen voor problemen, omdat je minder goed kan functioneren als je hoofd druk bezig is met prikkelverwerking. Er kan sprake zijn van zintuiglijke overprikkeling of van emotionele overprikkeling zoals het ervaren van stress op sociaal-emotioneel gebied, prestatiedruk, of piekeren.

Tijdens het HSP Stam Kamp leren de kinderen in kleine groepjes hoe ze overprikkeling kunnen voorkomen. Ze leren luisteren naar de signalen van hun lichaam en op tijd een ijkpunt creëren. Door expressieve en creatieve kindercoaching worden de opgebouwde spanningen op een veilige manier geuit en verwerkt. Het kind mag weer helemaal puur kind zijn. Er worden ontspannende en leerzame activiteiten aangeboden zoals intuïtief tekenen, visualiseren, lopende meditatie, helende verhalen, kinderyoga, theaterspel, lichaamsbewustzijn oefeningen, mindfulness, reiki, etc…

Wanneer het kind zijn spanningen kwijt is, kan hij weer een gezonde relatie bouwen met zichzelf en zijn omgeving waardoor het kind zich verder optimaal kan ontwikkelen.

Het Stam Kamp is een plek waar een kind kan zich volledig ontplooien. Door het kind ruimte te geven om zijn ervaringen en belevingen te uiten, worden emotionele en fysieke veerkracht, weerbaarheid en balans bereikt.

Het HSP Stam Kamp is een project bedacht door Géraldine Auguste, De Zentuin. Het HSP Stam Kamp is geboren vanuit het verlangen om HSP kinderen te ondersteunen, aanmoedigen, bekrachtigen en activeren in hun unieke groeimogelijkheden.

Heb jij een vraag of zou je graag meer informatie over Het Stam Kamp willen ontvangen? Stuur dan een bericht naar hspstamkamp@gmail.com of dezentuin@ngcmaarssen.