Positieve Gezondheid Kwekerij

Het certificaat prijkt in onze groene ontmoetingsplek, de “Positieve Gezondheid Kwekerij Stichtse Vecht’.

In alle opzichten kloppend! Medio 2022 hebben we groen licht gekregen voor ons project. Het omhelst zowel de aanleg van tuinen op het achterland als de inrichting van de groene ontmoetingsplek in het gezondheidscentrum. Deze plek is en wordt meer en meer de broedplaats van pioniers, voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. Gek genoeg, door (ook) weer terug te gaan naar de natuur. Daar waar we zoveel van geleerd hebben, en nog zoveel van kunnen leren. Maar los van dat, ook heerlijk het hoofd leeg kunnen maken. De helende werking van de natuur, de bijzondere eigenschappen van planten, bloemen, bomen. Het bewustzijn hoe een ecosysteem werkt, waarbij de mens ook gewoon een stukje van de natuur is.

Van binnen naar buiten en weer terug

De binnenplek is gerealiseerd en we gaan nu aan de slag om de gewilde match met het achterland te maken. (Geneeskrachtige) Kruiden, groenten, bomen, struiken, bollen, knollen, vruchten, bijenproducten. Wat daar voor nodig is. Hoe we het kunnen maken en verzorgen. Wat we er mee kunnen.

Doe je mee?

Je kan je altijd aanmelden voor de vrijwilligerspool via corinne@ngcmaarssen.nl. Doe je mee? Dan krijg je verdere info via de mail.

Lekker met je handen in de aarde zitten, mensen leren kennen en ideeën uitwisselen

De verbinding met de natuur voelen, even weg uit het hectische leven

Voorjaar 2023 is een mooie start gemaakt in de SAMENtuin achter het Natuur-en Gezondheidscentrum Maarssen. De moestuin is aangelegd en de eerste groenten konden geoogst worden. De mobiele kruidentuin groeit. Ook hebben we het labyrint uitgezet. In 2024 planten we struiken en bomen en starten we met de verdere aanleg, genoeg ideeën: blote voetenpad, vuurplaats, yoga-steiger.

Mede mogelijk gemaakt

Dit project is een LEADER project regio Weidse Venen, en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht, Gemeente Stichtse Vecht, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en Kwekerij Da Capo.