Corinne Groenendijk – Vrijwilligerscoordinator SAMENtuin en coaching geïnspireerd verduurzamen

‘Er is niets leukers dan met elkaar ontdekken dat een groene leefstijl plezier geeft.’

Geïnspireerd verduurzamen

Duurzaam leven is belangrijk. Maar hoe doe je dat? Hoe wordt het meer dan iets op je to-do -lijstje? Ik neem jou of je organisatie mee op een reis naar binnen, om je inspiratiebronnen te ontdekken en vandaar een leefstijl op te bouwen die past bij wie je bent en wat jouw leven en werk zin geeft. 

Ik schreef het cursusboek Verduursamen met Franciscus, gebaseerd op de eenvoudige en vrolijke leefstijl van Franciscus van Assisi. Hij inspireert me bijvoorbeeld om elke dag blij te zijn dat hij leeft op deze mooie aarde. Dat maak verduurzamen heel anders. Met mijn creatief/meditatieve en praktische opdrachten help ik je een eigen leefstijl op te bouwen die past bij jouw inspiratie. Je kunt meedoen aan een cursus of training  of individuele coaching aanvragen.

SAMENTuin

Voor NGC Maarssen coördineer ik de SAMENtuin. Het is geweldig om samen buiten bezig te zijn op deze mooie plek vlakbij de kleine plas. Van wat we verbouwen in onze moes- en kruidentuin kunnen we weer samen koken of bijvoorbeeld een kruidentinctuur maken. Wil je ook meedoen als tuinvrijwilliger, mail: corinne@ngcmaarssen.nl.

Diana van Os en ik maakten het plan voor de tuinen achter het gezondheidscentrum, een mooie uitdaging! Er komt een labyrint, een yogaveldje, een klein voedselbos, een vijver met slingerend wandelpad, een stilte plek en een zitje om een kopje koffie te drinken. Het hart van de tuin wordt gevormd door het labyrint dat we na de zomer gaan beplanten. In het najaar van 2023 verzorg ik een aantal labyrint workshops

Ik verzorg trainingen en retraites over geïnspireerd Verduurzamen, ik ben coach vanuit inspiratie (Geestelijk begeleider) bij het Centrum voor Levensvragen, regio Noord-West Utrecht en ik ben ambulant predikant in de regio Utrecht . Ik schreef het cursusboek VerduurSamen met Franciscus (Berne 2022). Zie www.corinnegroenendijk.nl