Anneke Possemis – Pilates

Treat Pilates

Pilates is een effectieve training, die je spiergroepen versterkt en rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.
In de introductie cursus maak je in 3 lessen kennis met de grondbeginselen van Pilates en leer je de basis oefeningen.

Prijs introductiecursus: € 30,- (3 lessen ). 

De lessen worden gegeven op donderdagochtend 9.00-10.00 uur en woensdagavond van 20.45-21.45 uur

Minimale groepsgrootte: 6 deelnemers.

Kledingtip

Liefst aansluitende kleding waarin je goed kunt bewegen (type legging) en anti-slip sokken (blote voeten kan ook).

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze aangename laagdrempelige introductiecursus Pilates? Dat kan via het cursusaanbod.

Meer weten? Contact:  06 480 85 170

  • Wat is Pilates?
  • Pilates is een bewegingsmethode welke is ontwikkeld door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Joseph Pilates geloofde dat deademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.
  • Wat de bewegingsmethode van Pilates bijzonder maakte, is dat Pilates er in geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.
  • Pilates noemde dat centrum, het ‘powerhouse
  • Het powerhouse kun je omschrijven als alle spieren van je romp, met als belangrijkste spieren de transversus (de diepe dwarse buikspier),de bekkenbodemspier en rugspieren. Deze spieren houden de romp bij elkaar. Wanneer deze spieren op de juiste manier aangespannen worden, zal je meer kracht aan iedere beweging toe kunnen voegen en beweeg je op een veilige manier. Doordat het aanspannen van je powerhouse niet vanzelf gaat, kun je dit trainen bij Pilates.
  • Pilates is een Body & Mind methode. Door de basisprincipes toe te passen, zal de focus op je lijf en hoofd zijn, de concentratie zorgt voor de goede uitvoer van de oefeningen. Is dat niet aanwezig, heeft het meteen effect op de techniek en de oefening. Na een uur Pilates is je hoofd leeg en lichaam soepel en in balans.