Impressie van de locatie

Praktijk- en activiteitenruimten op unieke locatie

Aan de Tuinbouwweg 19B in Maarssen zal het Natuur & Gezondheidcentrum worden gebouwd. De kassen van de huidige kwekerij worden grotendeels gesloopt. Het kavel grenst aan een uitloper van de Kleine Maarsseveense Plas. Het is een prachtige omgeving, die ook mogelijkheden biedt voor buitenactiviteiten.

Impressie

Het gebouw wordt stijlvol ingepast in de natuurlijke, groene en waterrijke omgeving. Ook binnen blijft het contact met deze omgeving in stand door de grote raampartijen. Veel groen, veel daglicht en een stoere, robuuste bouw. De uitstraling is voluit ‘Nieuwe energie’ en ‘Natuurlijk bijzonder!’ Het interieur zal een natuurlijke en inspirerende invulling krijgen met een duidelijke en unieke knipoog naar de ‘roots’. Blader voor een impressie door het flipbook

Indeling hoofdgebouw

In totaal zijn er 7 praktijkruimten. Oppervlakten variëren van 34 tot 36 m2. Een aantal praktijken heeft ook een eigen bovenverdieping. De ruimte op de bovenverdieping is 21 m2. Ideaal voor combipraktijken waar ook behoefte is aan meerdere werkplekken. Verder zijn er 3 spreekkamers van 17 m2. En zijn er 3 grotere ruimten voor groepsactiviteiten. Deze zijn 41 m², 63 m² en 65 m². De twee grootste ruimten kunnen samengevoegd worden d.m.v. een schuifwand. De kleinste ruimte wordt ingericht als comfortabele huiskamer. Tevens is er een workshopruimte met keuken in het centrale gedeelte en een lunchbar voor bezoekers.

Plattegronden Natuur & Gezondheidcentrum: links begane grond, rechts 1e verdieping

Groene Spa – ca. 1 ha tuinen

Belangrijk onderdeel van het centrum is het achterland dat ca. 1 ha grond beslaat en ingedeeld zal worden in diverse tuinen. Een kruidentuin/pluktuin, aromatische tuin, voedselbos, educatietuin, yogaveld en – steiger en een vlinder- en bijentuin zullen een plek krijgen. Het land zal speciaal ingericht worden voor ontspanning en ontmoeting, werken aan herstel, leren en lekker actief bezig zijn en genieten van de schoonheid van de natuur. De link tussen het gezondheidscentrum en de tuinen en andersom is in deze vorm uniek.

Beoogde ontwikkelingen voor Natuur en Gezondheidcentrum Maarssen