Lichtjes labyrint

In de tuinen van Natuur en Gezondheidcentrum (NGC) Maarssen ligt het labyrint, ervaar hoe het is om in het donker maar prachtig verlicht dit labyrint te lopen.

Het labyrint lopen

Een labyrint stelt de weg van de mens door het leven voor, met zijn bochten, rechte einden, stukken die je al gezien lijkt te hebben tot je komt bij het midden, de kern. Door een labyrint te lopen overdenk je je leven, je keert als het ware naar binnen om in het midden het heilige, of geestkracht of God te ontmoeten. Van daaruit keer je om voor de reis je leven in. Uit het labyrint kun je je leven verfrist voortzetten, vol goede voornemens en langs nieuwe paden.

Wanneer je voor het eerst een labyrint wilt lopen, kun je dat als volgt doen:

Sta even stil bij de ingang. Misschien heb je al een idee waarover je bij het lopen wilt nadenken: een probleem, je leven tot nu toe, een verlies, plannen voor de toekomst, of misschien wil je een van de onderstaande teksten overwegen. Na afloop kun je je ervaringen eventueel opschrijven, voor jezelf of in het logboek.

Praktisch:

  1. Loop het labyrint op je eigen tijd.
  2. Langzaam aandachtig lopen, blijf bij je eigen ervaring van het moment, je kunt ook op plekken even stilstaan of zitten.
  3. Dit regelt zichtzelf, je kunt iemand tegenkomen of passeren.
  4. Drie plekken zijn speciaal in dit labyrint: een plek op de heenweg om een steen op te pakken en weg te gooien, het midden waar je brood voor onderweg krijgt en een plek op de terugweg om een steen op te pakken en mee te nemen. 
  5. De tijd voor en na het labyrint kun je naar eigen inzicht gebruiken door wat te wandelen, iets te lezen, op te schrijven of te tekenen.
  6. Loop het labyrint in stilte als een geschenk voor jezelf en voor de anderen.

Meer informatie? Mail: Corinne@ngcmaarssen.nl