Lekker in je vel en deze tijd in het jaar

Tijdens de feestelijke opening op 5 november j.l. hebben we bezoekers gevraagd op te schrijven wat zij nodig zouden hebben om lekker in hun vel te zitten. Uit deze mini-enquête hebben we 113 bruikbare reacties kunnen halen. Hieronder zie je het resultaat in diagram.

Resultaten mini-enquête d.d. 5 november 2022 @NGCMaarssen

Ongeveer gelijkwaardig scoren ‘(lichamelijke) ontspanning’, ‘contact met mezelf’ (helder voelen en denken/verbinding hoofd-lijf), ‘(innerlijke) rust’, ‘balans’ en ‘(positieve) energie’. Veel van deze zaken zijn natuurlijk ook onderling verweven. Dat moment voor jezelf mag dan toch echt even genomen worden!

Meer specifieke vraagstukken werden aangestipt bij ‘gezonde voeding’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘minder pijn’. Een klacht- en resultaatgerichte aanpak kan hier zeker soelaas bieden. En niet alles hoeft groot of ingewikkeld te zijn. Je kan je ook al lekker in je vel voelen door te genieten van de kleine dingen, zoals een kop koffie.

Opvallend is de allergrootste taartpunt met onderwerpen die genoemd zijn die allemaal te maken hebben met ‘ik en mijn omgeving’. Warmte, liefde, familie, vrienden, sociale contacten, verbinding, contact met de omgeving. Dat heeft nog eens een extra mooie match met deze donkere periode in het jaar. Nu is voor niemand de situatie gelijk. Maar denkend vanuit deze positieve benadering, dat verbinding zoeken, maken en hebben, een wezenlijk deel is van je welzijn, kunnen we er hopelijk voor iedereen fijne, warme dagen van maken, Ieder op zijn of haar eigen manier!