Kinderwens(en): themamiddag 24 september 2023

Kinderwens(en)

Het is lang niet altijd vanzelfsprekend om zwanger te worden óf te blijven en opvoeding heeft in elke fase weer zijn eigen uitdagingen. Waar zwanger worden voor de één alleen maar geluk en blijdschap lijkt te geven, kan een ander het juist al een weg vol obstakels, verdiet en teleurstelling ervaren. Maar ook als (jonge) ouders kan ‘de roze wolk’ soms ver weg voelen. Erover praten ligt ook niet altijd voor de hand. 

Op 24 september staat Natuur en Gezondheid Centrum (NGC) Maarssen in het teken van Kinderwens(en). Een middag voor (toekomstige) ouders met informatie over kinderen krijgen, zwanger worden en zijn, maar ook komen de eerste (tropen)jaren aan bod. 

LEZINGEN

  • Bob van de Laar (fertiliteitsarts) geeft een interactieve lezing ‘Wat als het niet vanzelf gaat’, over wat zij tegenkomt in haar dagelijkse praktijk in het ziekenhuis. Zij hoort regelmatig: ‘had ik dat maar eerder geweten’. 
  • Santine Scholten (medisch bioloog & consulent seksuele gezondheid) geeft uitleg over hoe je de verbinding en liefde in de relatie kunt houden en hoe je de vlam tussen jullie blijft aanhouden ook als de zwangerschap uit blijft.
  • Esther van Dorst (arts, gespecialiseerd in Chinese kruiden) en Danielle Willems (acupuncturist bij praktijk voor Chinese geneeskunde speciaal voor vrouwenklachten) van Vrouwengeneeskunde geven een inkijk in de Chinese geneeskunde (acupunctuur en Chinese kruiden) bij kinderwens. Zij vertellen over hun ervaringen en resultaten met Chinese kruiden bij onvervulde kinderwens.
  • Beata de Leeuw-Wysocka (hypnotherapeut, Birth prep coach, (zwangerschaps)masseur: Wat kan de partner voor je doen tijdens de bevalling & leer je baby beter begrijpen (babytaal). 
  • Bianca Treur (holistische Fysiotherapeut, Coach & Trainer) en Helga van der Hart (coach & teamcoaching): Levensblauwdruk: ‘Het effect van omstandigheden rondom conceptie, zwangerschap en geboorte op je (ongeboren) kind’.

Er is aandacht voor ervaringsdeskundigen: ‘wat als zwanger worden niet vanzelf gaat’, of zwanger worden na ziekte, hoe kun je jouw lijf een handje helpen met bijvoorbeeld acupunctuur, hormoon-yoga van Wasso Nelissen, mindfull zwanger van Happy Birds Yoga, voeding of ademwerk. En als je eenmaal zwanger bent wat kun je dan doen om die 9 maanden zo fijn en gezond mogelijk door te komen. Maar ook staan we stil bij emoties tijdens het hele traject van (toekomstige) mama’s, papa’s, als stel of alleenstaande ouder. 

Een baby krijgen is één, maar de tijd daarna, daar denkt ook niet iedereen meteen over na. Leer de taal van baby’s alvast kennen en krijg tools hoe je elkaar kunt helpen. Er zijn ook diverse sessies en informatie over: slaap (aanpasbare matrassen via Sleepteq of denk aan Kinderslaaptherapie) voeding, leefstijl, van samen naar gezin, hoe zorg je naast de kinderwensen ook voor elkaar Relatietherapie van Pink & Petrol , beweging, hooggevoeligheid en diverse soorten massage bijvoorbeeld van Massagepraktijk Maarssen.

Informatieplein met info over: slaap , leefstijl, relatie(therapie), birth prep, hormoon yoga, mindfulness, verschillende massages (ook speciale mogelijkheden bij ADHD/HSP), zwangerschapsmassage, zwanger worden bijvoorbeeld met hulp van Chinese kruiden, aandacht voor liefde &intimiteit met Seksuoloog Santine Scholten, hulp bij zwangerschapsklachten, bijv via: Acces bars®, ontdek jouw levensblauwdruk.

Kortom een middag met veel informatie, een luisterend oor, mogelijkheden tot het toepassen van inzichten én verbinding met anderen die ook vol verwachting bezig zijn met dit thema.

Themamiddag zondag 24 september 2023 van 13.00-17.00 uur

Natuur en Gezondheid Centrum Maarssen, Tuinbouwweg 19C, Maarssen

Meer info: https://www.voeljelekkerinjevel.nl/kinderwens-zondag-24-september/