Kinderwensen zondag 24 september

Het is lang niet altijd vanzelfsprekend om zwanger te worden óf te blijven en opvoeding heeft in elke fase weer zijn eigen uitdagingen. Waar zwanger worden voor de één alleen maar geluk en blijdschap lijkt te geven, kan een ander het juist al een weg vol obstakels, verdiet en teleurstelling ervaren. Maar ook als (jonge) ouders kan ‘de roze wolk’ soms ver weg voelen. Erover praten ligt ook niet altijd voor de hand.

Op zondag 24 september staat Natuur en Gezondheid Centrum (NGC) Maarssen in het teken van Kinderwens(en). Een middag voor (jonge) ouders én toekomstige papa en mama’s. Over zwanger worden en zijn, kinderen krijgen, maar ook aandacht voor ouderschap. Zie hieronder het precieze dagprogramma in de verschillende zalen.

13.00 uur Deur open (toegang gratis)

ZAAL BACOPA:

13.15-13.45 uur Bob van de Laar (fertiliteitsarts) geeft een interactieve lezing ‘Wat als het niet vanzelf gaat’, over wat zij tegenkomt in haar dagelijkse praktijk in het ziekenhuis. Zij hoort regelmatig: ‘had ik dat maar eerder geweten’. 

13.50-14.25 uur Santine Scholten (medisch bioloog & consulent seksuele gezondheid) geeft uitleg over hoe je de verbinding en liefde in de relatie kunt houden en hoe je de vlam tussen jullie blijft aanhouden ook als de zwangerschap uit blijft.

14.30-15.00 uur Esther van Dorst (arts, gespecialiseerd in Chinese kruiden) en Danielle Willems (acupuncturist bij praktijk voor Chinese geneeskunde speciaal voor vrouwenklachten) van Vrouwengeneeskunde geven een inkijk in de Chinese geneeskunde (acupunctuur en Chinese kruiden) bij kinderwens. Zij vertellen over hun ervaringen en resultaten met Chinese kruiden bij onvervulde kinderwens.

15.10- 15.55 uur Beata de Leeuw-Wysocka (Birth prep coach, (zwangerschaps)masseur en hypnotherapeut : Wat kan de partner voor je doen tijdens de bevalling & leer je baby beter begrijpen (babytaal). 

16.00-16.40 uur Bianca Treur (holistisch fysiotherapeut, Coach & Trainer) en Helga van der Hart (coach & teamcoaching) Levensblauwdruk: ‘Het effect van omstandigheden rondom conceptie, zwangerschap en geboorte op je (ongeboren) kind’.

ZAAL ALOE VERA:

14.30-15.15 uur Mindful zwanger door Jeaninne Paulich Happy Birds Yoga

16.00-17.00 Hormoon yoga door Wasso Nelissen

CENTRALE HAL

13.00-17.00 uur Doorlopend informatieplein en meer. Vind informatie, stel je vragen en ervaar hier:

Voeding

Voeding en leefstijl, slaap, relatie(therapie), birth prep, hormoon yoga, mindfulness, verschillende massages (ook speciale mogelijkheden bij ADHD/HSP), zwangerschapsmassage, zwanger worden bijvoorbeeld met hulp van Chinese kruiden, aandacht voor liefde &intimiteit met Seksuoloog Santine Scholten, hulp bij zwangerschapsklachten, bijv via: Acces bars®, ontdek jouw levensblauwdruk.

Wil je graag een reminder en op de hoogte blijven?