Kruiden beleving met Bernadette van Straalen
Deze sangria is een combinatie van fruitig sap met verwarmende kruiden, zoals kaneel en steranijs. Elke slok smaakt zoet en fris tegelijk. Een heerlijk drankje voor bij feestelijke gelegenheden. Het recept is makkelijk te maken en daarnaast kan je er fruit in verwerken wat in het seizoen makkelijk te vinden en te verkrijgen is. Het gemak van dit recept is dat het al van tevoren te maken is en je op het moment van serveren niet nog lang tijd nodig hebt om serveerklaar te maken. Zo kan je iets heerlijks presenteren èn gezellig tijd doorbrengen met je gasten.
Bereidingstijd : 10 minuten Rusttijd : minimaal 2 uur Totale tijd : 2 uur en 10 minuten
Ingrediënten
- 1 liter rode druivensap
- 500 ml appelsap
- 250 ml sinaasappelsap
- 250 ml limonade of bruisend bruiswater
- 1 sinaasappel, in plakjes gesneden
- 1 appel, in blokjes
- 1 handvol veenbessen (vers of bevroren)
- 1 stokje kaneel
- 3 steranijssterren
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
- een paar muntblaadjes ter decoratie
Bereidingswijze
- Snij de sinaasappel in plakjes en de appel in kleine blokjes.
- Als je bevroren veenbessen gebruikt, laat ze dan een beetje ontdooien voordat je ze toevoegt.
- Giet het druivensap, appelsap en sinaasappelsap in een grote slakom of karaf. Meng goed.
- Voeg het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagels toe aan het sapmengsel.
- Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur trekken, zodat de smaken zich vermengen.
- Voeg voor het serveren de in blokjes gesneden appel, sinaasappelschijfjes en veenbessen toe aan het mengsel.
- Giet limonade of bruisend water in de sangria voor een sprankelend tintje. Roer voorzichtig om de belletjes niet te verliezen.
- Serveer de sangria goed gekoeld in champagne of longdrinkglazen.
- Versier met een paar muntblaadjes voor een feestelijk tintje.
- Gebruik een takje rozemarijn als een soort roerstaaf.
Tips en variaties
- Vervang peren door appels of voeg granaatappelpitjes toe voor extra kleur en textuur.
- Varieer met het fruit wat je wilt toevoegen en gebruik eventueel ook wat kruiden zoals een rozemarijntakje of een tijmtakje