Bruggen bouwen en stimuleren

Samen komen we verder!

Ik ben Diana van Os, de initiatiefnemer van het Natuur & Gezondheidcentrum Maarssen. Het centrum zal worden gebouwd op het terrein van mijn kwekerij aan de Tuinbouwweg 19B. Ik wil graag een plek bieden waar mensen positief aan hun gezondheid kunnen werken. Een plek waarbij Westerse en Oosterse geneeskunde hand in hand gaan. Tijdens de realisatie van het centrum bouw ik de werkzaamheden van de kwekerij af en zal ik de rol van facilitator op mij nemen.

Passie voor planten, natuur en gezondheid

Mijn fascinatie voor planten begon op jonge leeftijd. Ik ben opgegroeid in de paden van de bloemenkwekerij van mijn ouders. Ik had mijn studiekeuze snel gemaakt: plantenveredeling aan de Universiteit Wageningen. Daarna heb ik ruim 12 jaar de verantwoordelijkheid gehad over de Research & Development afdeling van een gerenommeerd, internationaal opererend veredelingsbedrijf. Dit bracht mij naar talrijke inspirerende plaatsen over de hele wereld. Met deze mooie bagage maakte ik 12 jaar geleden de overstap naar een eigen kwekerij aan de Tuinbouwweg in Maarssen. Iedere dag ervaar ik de weldaad van werken in een groene omgeving in overvloedig daglicht. Dit heeft een enorm positieve impact op je welzijn. Omdat de gezondheid van de mens, in z’n hele zijn, mij boeit, ben ik naast mijn werk een opleiding Voetreflexologie gaan doen. Het zaadje voor de volgende stap werd geplant.

Visie op gezondheid

Tijdens mijn opleiding aan de school voor Voetreflexologie maakte ik voor het eerst kennis met de Oosterse geneeskunde en de vijf elementenleer in het bijzonder. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik leerde dat de oplossing van een gezondheidsprobleem nooit ligt bij slechts één symptoom. Ik leerde de verbanden zien, de combinaties van oorzaken, die de aandacht verdienen. Ik leerde zelf om mijn eigen gezondheid beter te bewaken omdat ik mij bewust werd van de signalen in mijn lichaam. Hoe mooi zou het zijn als ik meer mensen kan helpen om zich bewust te worden van hun lichaam en te werken aan gezondheid? Hoe mooi zou het zijn om de ruimte die ik heb hiervoor in te zetten? Een kweekkas voor persoonlijke groei en ontwikkeling, vol licht, energie en harmonieus groen!

Verdere verkenningen in massages, (oor)acupunctuur en aromazorg hebben mijn wens en visie alleen nog maar bevestigd en verbreed. De kwekerij zal dé plek gaan worden voor een nieuw Natuur & Gezondheidcentrum waar de zo belangrijke stap gemaakt gaat worden om de verbinding te maken tussen reguliere en complementaire zorg. Waar Westerse en Oosterse gezondheidsdisciplines naast en met elkaar kunnen werken. En gezondheid en welzijn weer bovenaan het lijstje gezet kunnen worden. De gezondheidszorg moet veranderen om het toekomstbestendig te maken. Ik geloof dat dit centrum daar een goede stap in kan zijn.

Van initiatiefnemer naar facilitator

Terwijl het centrum wordt gebouwd, zal ik mijn rol als facilitator oppakken. Ik zie mijzelf als aanjager en bruggenbouwer. Het is een rol die mij op het lijf is geschreven. Ik wil mij straks inzetten om de samenwerking te bevorderen tussen de verschillende vakdisciplines, binnen en buiten het centrum. En ik wil het werk dat we doen uitdragen naar externe partijen.