Hoe leef ik vrolijk en groen? Franciscus inspireert

Woensdag 17 januari- inspiratie-avond NGC Maarssen

Duurzaam leven is belangrijk. Maar hoe doe je dat? Hoe wordt het meer dan iets op je to-do -lijstje? In deze workshop laten we ons inspireren door de Franciscus van Assisi. Hij verwonderde zich elke dag dat hij leeft op deze mooie aarde. Hij bouwde een eenvoudige en vrolijke leefstijl op. Zijn basiswaarden vertaal ik door naar een groene en geïnspireerde leefstijl voor nu.  

In de workshop horen we hoe Franciscus zich verbonden voelde met zijn vrienden, met ieder die hij onderweg tegenkomt en met alles wat leeft. We zullen zien dat samen optrekken in verduurzamen noodzakelijk is, bijvoorbeeld via de Sustainable Development Goals van de VN.  Samen optrekken maakt verduurzamen ook veel leuker. 

Na een presentatie, waarin ervaringen uit de SAMEN-tuin aan bod komen, gaan we in gesprek. We verdiepen ons in het thema Betrokken Verduurzamen. Wie ervaar je zelf als metgezel als het gaat om vrolijk en groen leven? Daarbij kijk je hoe je in de groepen waar je bij hoort, op je werk en in hoe je omgaat met je (spaar) geld kunt bijdragen aan verduurzamen. Je wisselt dit met iemand uit en maakt met zijn tweeën een  bloemen- vruchtenmandala. Je zult ontdekken hoe bijzonder het is om hier samen over na te denken. Samen verduurzamen is veel leuker! 

 Corinne Groenendijk (1964) is geestelijk begeleider en trainer in verduurzamen. Zij geeft workshops en retraites over geïnspireerd verduurzamen. Ze is coördinator van de SAMENtuin van het Natuur- en GezondheidsCentrum in Maarssen. Ze is auteur van het boek ‘VerduurSamen met Franciscus; naar een groene en geïnspireerde leefstijl’ (Berne media 2022). www.corinnegroenendijk.nl

Het boek is deze avond verkrijgbaar en ook te bestellen via de boekhandel.

Wie wil kan ook deelnemen aan de cursus ‘naar een groene en vrolijke leefstijl’, die bestaat uit nog vier bijeenkomsten, die aansluiten bij deze kennismakingsavond.

Plaats: Natuur- en Gezondheidscentrum Maarssen, Tuinbouwweg 19c

Tijd 19.30-21.30 u

Opgave: info@corinnegroenendijk.nl

Kosten: € 10,-

Data Cursus (vervolg): 6 en 26 februari, 12 en 26 maart