Eerste werkdag in de Tuinen zaterdag 6 mei

…leuk, leerzaam en het weer werkte ook geweldig mee!

Afgelopen zaterdag hadden we onze eerste echte tuinwerkdag. Het was erg leuk!

Eerste opzet labyrint

We hebben met vereende krachten de contouren van het labyrint uitgezet. Ja, daar kwam nog heel wat gemeet en gereken bij aan te pas! En doel 2 was te kijken hoe we de dakpannen daarbij het beste kunnen inzetten als padafscheiding. De keuze voor het gebruik van dakpannen is tweeledig. Er is een mooie historische verwijzing naar de Vecht. En we kunnen er mooie plekjes op en in creƫren voor allerlei rots-, kruip-, kruidenplanten en kleine struikjes en beestjes. De eerste partij dakpannen hebben we afgelopen week op kunnen halen via een goede tip. We hebben er nog een heleboel nodig, dus als je een partijtje weet, tip ons via contact@ngcmaarssen.nl.

Bloemen zaaien

Natuurlijk hebben we ook gezaaid. De komende dagen zijn prachtig weer, dus dit klusje moest echt vandaag gebeuren. Werken met de natuur is immers “seize the moment”!

We maken een ‘zaaibed’ naast de bijen, voor de bijen. Het is een beetje een experiment. We gebruiken de eigen grond, om zo direct te zien hoe dat gaat. De grond heeft meerdere jaren onder afgesloten folie gelegen, dus we moeten even ervaren wat het gaat doen. Er is grond gestort, geharkt, zaadmengsel gemaakt en gezaaid. De regen dezelfde avond en komende dagen gaat ons verder helpen. Over een week of 2 zullen we de eerste kiemplantjes moeten gaan zien.

Wie zaait zal oogsten

Het was een heerlijke ochtend, geweldig weer, goed voor hoofd, lijf en leden. En… een hele aangename manier om weer eens op een andere manier met mensen (die je kent of nog helemaal niet) in contact te komen. Extra leuk zijn die ‘eerste keer dat ik dit heb gedaan in mijn leven’ momentjes. We hebben ze allemaal gehad!

En een kiekje van ons, geknipt en geplakt, voor het complete plaatje. Leuk als jij ook mee komt doen!