Yoga

terug naar Cursusaanbod
terug naar Cursusaanbod Beweging

Er zijn twee rustigere yogavormen en twee actievere. Welke wil jij graag uitproberen?

Rustige Hatha Yoga
Yoga aan de Vecht
Mirelle Hoogervorst

Data & tijden:
Wekelijks op:
donderdagavond 18.30-20.00 uur
vrijdagochtend 10.30-12.00 uur
(geen les tijdens schoolvakanties)

Kosten: instapcursus: 3 lessen voor 30,-

DIRECT AANMELDEN

MEER INFORMATIE

  • In deze les maak je bewust contact met je lichaam, maar ook met je gevoel en met je bewustzijn. Āsana’s (yoga­houdingen) en variaties worden zorgvuldig opgebouwd. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Op subtiele wijze kom bij je eigen innerlijke ervaring. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent. Klassieke hatha yoga zonder attributen en zonder muziek, old school hatha yoga. Een les bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar wat voor jou het juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Gedurende de les ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling. Ontspannings- en meditatieve oefeningen zijn onderdeel van de les, waardoor een complete ervaring ontstaat. In de rustige les ligt de nadruk wat meer op meditatie en is er veel ruimte om houdingen individueel aan te passen.
  • t/m 5 juli, geen les tijdens schoolvakanties, actueel lesrooster zie MEER INFORMATIE

Dru Yoga
Happy Birds Yoga
Jeannine Paulich

Data & tijden:
Wekelijks op:
maandagochtend 10.30-12.00 uurKosten: instapcursus: 3 lessen voor 25,- 

DIRECT AANMELDEN

MEER INFORMATIE

  • Dru yoga wordt wel gezien als de yoga van het hart en kenmerkt zich door vloeiende bewegingen en oefenreeksen op rustige muziek. Het is een bewegelijke vorm van yoga, die zowel dynamisch is als verstillend. Tijdens dru yoga is er ook aandacht voor ademoefeningen, mudra’s (handhoudingen), visualisaties, affirmaties en een diepe ontspanning. Ideaal om uit een burn-out te komen of met stress om te gaan.

Hatha yoga
Yoga aan de Vecht
Mirelle Hoogervorst

Data & tijdstippen:
Wekelijks op:
donderdagavond 20.00-21.30 uur
vrijdagochtend 9.00-10:30 uur
(geen les tijdens schoolvakanties)

Kosten: instapcursus van 3 lessen voor 30,-

DIRECT AANMELDEN

MEER INFORMATIE

  • In deze les maak je bewust contact met je lichaam, maar ook met je gevoel en met je bewustzijn. Āsana’s (yoga­houdingen) en variaties worden zorgvuldig opgebouwd. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Op subtiele wijze kom bij je eigen innerlijke ervaring. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent. Klassieke hatha yoga zonder attributen en zonder muziek, old school hatha yoga. Een les bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar wat voor jou het juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Gedurende de les ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling. Ontspannings- en meditatieve oefeningen zijn onderdeel van de les, waardoor een complete ervaring ontstaat. Ten opzichte van de rustige les is hier meer ruimte voor fysiek uitdagende houdingen.
  • t/m 5 juli, geen les tijdens schoolvakanties, actueel lesrooster zie MEER INFORMATIE

Yin Yang Yoga
Happy Birds Yoga
Jeannine Paulich

Data & tijdstip:
Wekelijks op:
maandagochtend 9.00-10.00 uur

Kosten: instapcursus van 3 lessen voor 25,-

DIRECT AANMELDEN

MEER INFORMATIE

  • In deze lessen wordt actieve yang yoga gecombineerd met yin yoga. De les begint met een dynamisch en soms krachtig yang deel, waarin het lichaam wordt opgewarmd. Via yoga houdingen, een flow of verschillende oefeningen kun je werken aan krachtopbouw van je spieren. Na het yang gedeelte van de les volgt het verstillende, meditatieve yin deel waarin de diepere weefsels in het lichaam worden aangeraakt zoals de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel. De les eindigt met een diepe ontspanning.
    Een heerlijke manier om je week te beginnen!