Cursusaanbod – Kruidenbeleving

terug naar Cursusaanbod
terug naar Cursusaanbod Voeding

Kruiden kennen zoveel toepassingen. Belangrijkste is in alle toepassingen het beleven, proeven, ruiken, voelen en experimenteren!

Kruidenbeleving – minicursus of losse workshops
KruidenStraalen
Bernadette van Straalen

 • Ontdek en beleef alles over de zeer uiteenlopende mogelijkheden, die de wereld van (on)kruiden te bieden heeft. Maak je eigen ondersteunende en verzorgende kruidenproducten voor je lichaam, een creatieve en/of nuttige kruidencreatie voor in huis of een origineel cadeau. Leer koken met wilde kruiden.

Data:
Kruidendips (Vegan)
maandag 26 februari of zondag 3 maart
Lippenbalsem
maandag 11 maart of zondag 17 maart
Hartige kruidencake
maandag 25 maart of zondag 31 maart
Deodorant (spray)
maandag 8 april of zondag 7 april

Tijdstippen:
Zondagmiddagen: 14.30-16.30/17.00 uur
Maandagavonden: 19.00-21.00/21.30 uur
Kosten: 25,- per losse workshop of 90,- voor de complete minicursus (4x)

JA! IK MELD ME AAN (inschrijfformulier)

IK HEB NOG EEN VRAAG (e-mail)

 • Kruidendips (veganistisch) (26 februari en 3 maart)
  Maak zelf verrassende kruidige en veganistische dips met verschillende variatiemogelijkheden.
  We gaan een aantal veganistische dips maken met (wilde) (on)kruiden hierin verwerkt. Het zelf maken van (Vegan)dips is echt niet ingewikkeld, verrassend lekker en ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Hoe geweldig is het om helemaal door jezelf gemaakte dip / saus te kunnen eten als heerlijk hapje of bijgerechtje. Voor te zetten aan je visite, mee te brengen naar een etentje, bij vrienden of familie.
  We maken echt volledig veganistische dips, met pure en zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten, je krijgt een hoop extra tips en variatiemogelijkheden. Alles wat we maken, zal ook diezelfde dag te proeven zijn. Elke deelnemer kan achteraf zelfstandig (of met een beetje hulp) aan de gang met het maken van heerlijke en vooral verrassende (veganistische)dips en dat helemaal naar eigen smaak.
 • Lippenbalsem (11 maart of 17 maart)
  Maak je eigen (verzorgende) lippenbalsem met pure, natuurlijke en zoveel mogelijk biologische producten.
  Lippenbalsem is een verzorgingsproduct, wat iedereen (man, vrouw, jong en oud(er)) zou kunnen gebruiken. Lippenbalsem kan bescherming bieden bij koude en gure dagen of juist bij een hele zonnige dag. Er gaat natuurlijk niets boven het maken van je eigen lippenbalsem. In de reader die je krijgt staan ook een aantal tips om naar wens een getinte lippenbalsem te maken.

 • Hartige kruidencake (25 maart of 31 maart)
  We maken een heerlijke, hartige cake met (wilde) kruiden.
  Deze hartige cake is een smaakbom, super lekker en nog leuker, niet zo heel erg moeilijk om zelf te maken. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk puur, biologisch, natuurlijk en uit de regio. De cake gaan we proeven. Het recept en de nodige tips krijg je mee in een reader.

 • Deodorant (spray) (8 of 7 april)
  Na alle negatieve publiciteit over ongewenste ingrediënten in deodorant, altijd al eens je eigen deodorant willen maken?
  Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met het maken van je eigen natuurlijke deodorantspray. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch.
  Je krijgt uiteraard de gemaakte deodorant in een mooie fles met etiket mee naar huis en daarnaast genoeg tips en variaties om zelf thuis, nog eens een eigen deodorantspray te kunnen maken.