Zoveel meer met honing en kruiden

Workshop

Honing en al haar mooie eigenschappen en toepassingen. We zijn er ons vaak niet van bewust. Leer wat een goede honing je kan geven voor je lichaam en je gezondheid. Met onze eigen bijenhoning van het land gelegen achter het NGC, van de flora bij De Kleine Plas, heeft het nog eens een extra toegevoegde waarde voor inwoners van Stichtse Vecht. En ga, na een gezellige middag, naar huis met een tas vol nuttige producten en veel inspirerende informatie!

Foto credits: Klove

Wat gaan we doen

Veel mensen zijn zich niet bewust dat honing zoveel meer voor je gezondheid kan betekenen dan een zoete smaakmaker in een lekkere beker (kruiden)thee, warme melk of verwerkt in een nagerecht.

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over de voordelen en eigenschappen die een goede honing je kan geven voor je lichaam en gezondheid.

In de workshop ga je aan de slag met het maken van je eigen honingzalf.

Daarnaast maak je je eigen kruidenthee van kruiden die in deze winterse periode veel voor je kunnen doen ter ondersteuning van je gezondheid en vitaliteit.

De producten die je maakt, neem je vanzelfsprekend mee huis.

Na afloop krijg je digitaal een reader toegestuurd met daarin de informatie en meer, om thuis nog een keer na te lezen of nog een keer de producten te kunnen maken.

Workshopleider

Bernadette van Straalen

De workshop wordt gegeven door Bernadette van Straalen.

Bernadette is vitaliteitscoach en herborist in opleiding en werkt sinds kort in haar eigen bedrijf “Kruiden Straalen”. Ze is nauw betrokken bij het Herboristengilde en kent als geen ander de rol en betekenis van planten en kruiden, maar onderstreept ook de verantwoordelijkheid die met het gebruik gepaard gaat.  

In het NGC Maarssen verzorgt Bernadette maandelijks een inspirerende workshop rondom het gebruik van planten en kruiden, in welke vorm dan ook.

Aanmelden

De workshop kent een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij!

Wanneer?

zaterdag 21 januari – 12.30 uur

Schrijf je nu in!