Moxabehandeling om je weerstand te versterken

21 januari is het mogelijk om 15 minuten  moxa behandeling te ervaren

Moxa behandeling is een onbekend onderdeel van Chinese Geneeskunde. Sommige vrouwen kennen de toepassing van moxa op de kleine teen bij het behandelen van stuitligging in de 32e week.

Moxabehandeling, in het vervolg moxa genoemd, maakt gebruik van gedroogd bijvoetskruid. Het gedroogde bijvoetskruid wordt meestal gebruikt, gerold in de vorm van een sigaar, maar er kunnen ook koontjes van worden gevormd.

Moxa op gember, gebruikt ter versterking microbioom en bij fertiliteitsbehandelingen
(foto MarkFotografeert.nl)

Wanneer de moxa wordt aangestoken produceert het een aangename warmte, die diep het lichaam binnen dringt. Moxa helpt om energie en bloed beter te laten circuleren in het verwarmde gebied. Het helpt om koude uit het lichaam te verwijderen, wat interessant is voor mensen met gewrichtsklachten die erger worden door wind, regen of koude.

Moxa ter versterking van het immuunsysteem

Binnen de Chinese geneeskunde worden bepaalde acupunctuur punten gemoxeerd om de immuniteit te versterken. Het moxeren van het punt “zu san li” helpt met de aanmaak van witte en rode bloedcellen.  In Afrika worden sinds 2008 onderzoeken gedaan naar de behandeling van  therapie resistente tuberculose met rijstkorrel moxa (www.moxafrica.org ). De resultaten zijn goed. Een bijkomend voordeel is dat moxa goedkoop en veilig is.

Chinees Nieuwjaar actie

22 januari is het Chinees Nieuwjaar. Als speciale Nieuwjaarsactie reken ik daarom geen kosten voor deze behandeling. Een vrijwillige  donatie wordt wel gewaardeerd. Deze zal ten goede komen  van www.furryhearts.org. Een project in Nanjing om straathonden en katten te redden, te socialiseren en vervolgens te  laten adopteren.

Wanneer?

zaterdag 21 januari – van 12.30-17.00 uur. Reserveer je tijdslot. 15 minuten pp.

Schrijf je nu in!

Esther van Dorst
arts-acupuncturist