Als je bouwplannen hebt in 2021…

Zoals ieder actueel bouwproject hebben ook wij ons afgelopen periode de vragen moeten stellen. “Kunnen we omgaan met de huidige explosieve kostenstijgingen?” “Wat kunnen we aanpassen om het behapbaar te houden?” En samenvattend: “Is het project nog haalbaar?”

Veranderingen in materiaalkeuzes, aanbrengen van meerdere faseringen. Het kan allemaal iets opleveren. Maar is het genoeg? Ik kwam toen toevallig de volgende tekst tegen.

Dat kwam goed binnen. Maakte een hoop helder. Dat ‘brandend verlangen’ om dit project te realiseren is absoluut aanwezig. Maar zal dus nog extra opgestookt moeten worden om het project te realiseren. Ik voel me daarin extra gesterkt door een enorm maatschappelijk belang. Dit is iets wat zoveel mensen zoveel zal kunnen gaan helpen! Zeker nu! Het zal knokken worden om de kostenkant binnen de perken te houden. Deze uitdaging willen alle partijen betrokken bij de bouw aangaan.

Verder heb ik altijd geleerd, dat ‘schrappen aan de kostenkant’ werkt tot op zekere hoogte. Er is altijd een grens. Als je daaronder moet, kan het niet meer functioneren. De enige/beste oplossing is vooral te werken aan de opbrengstenkant. Hier liggen nog meerdere mogelijkheden. We zullen ook die mogelijkheden één voor één onderzoeken en afwegen om tot het juiste model te komen. Met de focus op één doel, een gezonde realisatie van dit project!

Want, om nog maar bij Socrates te blijven… het geheim van verandering is focus. Niet de focus op het vechten tegen het oude, maar op het bouwen aan het nieuwe!”

Als jij hieraan mee wilt helpen bouwen, neem dan contact op via mail of bel! We gaan ervoor! De planning is gemaakt. De herijking heeft wel een vertraging opgeleverd. Hierdoor komt de verwachte officiële openingsdatum te liggen in september 2022.

Met gezonde groet!

Diana