Geïnspireerd VerduurSamen

“Er is niets leukers dan met elkaar ontdekken dat een groene leefstijl plezier geeft.”

Zes avonden om je te verwonderen over alles wat leeft en je te laten inspireren door Franciscus van Assisi. We gaan mediteren, wandelen, creatief werken, ontdekken ‘verduurzamen in balans’, we krijgen vuistregels en delen onze ‘best practices’. Zo ontwikkel je je eigen groene en geïnspireerde leefstijl.

We werken met het boek van Corinne Groenendijk VerduurSamen met Franciscus, naar een groene en geïnspireerde leefstijl, Berne Media 2022. ( Dit wordt ter plekke uitgereikt en zit in de all-in prijs.)

Thema verkennen

Elke bijeenkomst maken we kennis met een thema van Franciscus door meditatie, een zinwandeling, creatief schrijven of spiritueel schilderen. Franciscus is aanstekelijk in zijn enorme vreugde over het leven en alles wat je zomaar elke dag ontvangt. Dat maakt verduurzamen heel anders. Zijn thema’s vormen samen een fijne leefstijl,  die wereldwijd door velen uit de franciscaanse beweging en daarbuiten geleefd worden. 

Duurzaam leven vanuit de thema’s

Vanuit het thema trekken we de lijn door naar duurzaam leven. Vredevol leven betekent bijvoorbeeld niet alleen in vrede proberen te leven met je medemensen, maar ook met de hele planeet. We staan stil bij het verhaal van ‘Franciscus en de wolf’ en hoe je soms uit angst tekort te komen te veel inpikt. Vredevol verduurzamen betekent ook elkaar niet de maat te nemen, maar ieder zijn eigen weg in verduurzamen gunnen.

Verduurzamen

Bij elk thema doen we een praktische oefening. We starten bij wat je motiveert om te verduurzamen, daarna ontdekken we welke keuzen meer en minder verschil maken en hoe je verduurzaming en een eerlijke verdeling verbindt. We maken kennis met de Duurzame Ontwikkelings Doelen of SDG’s van de Verenigde Naties. En we krijgen vuistregels als het gaat om hoe je concreet je energie, eten, wonen, kleding en spullen kunt verduurzamen. We sluiten af met een lekkere en gezellige duurzame maaltijd.

Groene en vreugdevolle leefstijl

Bij de oefeningen wisselen we telkens onze ervaringen uit. Je wordt uitgenodigd om in je dagelijks leven telkens wat te verduurzamen. Zo kom je stap voor stap richting de duurzame leefstijl die past bij je leefsituatie en bij wie je bent. Een leefstijl die plezier geeft omdat je leeft zoals je dat belangrijk vindt, vanuit je inspiratie of geloof. Een leefstijl die je verbindt met velen die werken aan een duurzame planeet. Van harte welkom om mee te doen, het is onze ervaring dat samen verduurzamen ontzettend leuk is!

Voor jou?

– Heb je behoefte om samen met anderen te sparren en te delen hoe je groen en geïnspireerd kunt leven? 

– Wil je in dit nieuwe jaar werken aan een eigen duurzame leefstijl?

– Wil je je laten aansteken door de verwondering en vreugde over het leven en leren leven uit verwondering net als Franciscus?

– Spreekt het je aan om in dit inspirerende Natuur & Gezondheidscentrum op een verdiepende en ervaringsgerichte wijze met anderen op te trekken?

– Wil je ervaren wat jou in verbinding brengt met de diepe vreugde waar Franciscus over zingt in zijn zonnelied?

Dan biedt deze cursus een invulling waardoor je verder komt. Ervaring met de werkvormen zoals meditatie, is niet nodig, wel een open en nieuwsgierige houding naar bezinning en verdieping van jezelf.

Data:  8 februari*, 22 februari, 15 maart, 5 april, 19 april en 24 mei (woensdag)

  • De introductieavond van 8 februari is ook los te volgen, kosten € 25

Tijd: 20.00- 22.00 uur 

Plaats: Natuur & Gezondheidscentrum, Tuinbouwweg 19b/c, 3602 AT Maarssen

Kosten cursus:  € 215 (aanschaf boek is inbegrepen)

Begeleiding: Corinne Groenendijk

Corinne Groenendijk (1964) is spiritueel coach en predikant. Ze begeleidt reizen naar Assisi, Iona en Taizé en verzorgt retraites en workshops over geïnspireerd verduurSamen. Ze initieerde het project Zin-in-Groen rondom een gemeenschapstuin. https://www.CorinneGroenendijk.nl

Informatie/ aanmelding: info@corinnegroenendijk.nl of contact@ngcmaarssen.nl