Geen groene vingers en wel oog voor het effect van groen…

Deze producten zijn speciaal voor diegenen die zeggen geen groene vingers te hebben en al nerveus worden bij het idee planten te moeten verzorgen. Maar tegelijkertijd wel weten welk een positief effect het zien van planten in een ruimte heeft.

De oplossing is nabij. Luchtplantjes!

Tillandsia – het frivole, creatieve luchtplantje en Echeveria – de wonderschone alleskunner!

Lees meer en doe jezelf er een plezier mee of geef het als origineel cadeau!

Tillandsia

Tillandsia – frivool en creatief!

Een Tillandsia groeit van nature in bomen of op rotsen. Ze heeft namelijk geen aarde nodig om te groeien. Tillandsia is een echte epifyt1. Ze onttrekt haar voedingsstoffen niet uit de boom of plant waar ze op groeit. Zij haalt de voedingsstoffen die zij nodig heeft met haar blad en wortels uit de lucht! Alles wat ze nodig heeft is lucht, licht en een beetje regenwater.

Echeveria

Echeveria – de wonderschone alleskunner!

Een Echeveria is een echte succulent2. Echeveria heeft de extra watervoorraad in haar bladeren. Dat betekent dat ook zij makkelijk een tijdje vooruit kan zonder water, aarde, of wortels. Succulenten zijn kleine wondertjes. In no time maken ze weer nieuwe wortels en ze hebben genoeg aan iets vochtige lucht om hun pracht met je te blijven delen.

Verzorgingstips

Dit is echt een super eenvoudig kort lijstje!

Zet ze op een mooie, lichte plek, niet in direct zonlicht en niet in de (droge) warmtestroom van je (vloer)verwarming en geniet!

Hulp bij noodgevallen

Worden ze, zonder actie, toch wat slapjes, dan is de luchtvochtigheid van de ruimte aan de lage kant. Geef ze dan, heel af en toe, een waasje water met een plantenspuit. Ingewikkelder wordt het niet.

Ja, ik wil ook zo’n keileuke luchtplant!

Maak dan je keuze in onderstaande lijst, en volg de instructies.


Tillandsia-bol_zwart 20cm
€ 25,00
Tillandsia-kubus_ring 25 cm
€ 20,00
Tillandsia-glas_met_kurk
€ 7,00
Echeveria-los_op_bamboebowl-6cm
€ 2,25
Echeveria-los_op_bamboebowl-10cm
€ 3,15
Kerstbal - klein
€ 2,00
Kerstbal - groot
€ 3,25
Kerstbal (glas) met Tillandsia
€ 7,00
Kerstboom met Tillandsia
€ 15,00
Ster met Tillandsia
€ 11,00
Totaal
Wil je niet je e-mailadres delen, gebruik dan contact@voeljelekkerinjevel.nl .

  1. epifyt: plant die op een andere plant (gastheer) groeit, zonder erop te parasiteren (dus zonder eraan voedsel te onttrekken). ↩︎
  2. succulent of xerofyt: plant die van nature is uitgerust met een interne wateropslag in de organen blad, stengel of wortel, waar in natte perioden water wordt opgeslagen om ongunstige perioden van droogte te overleven. Eventueel uitgebreid met de mogelijkheid de verdamping te stoppen (door sluiten van de huidmondjes) tijdens ongunstige omstandigheden. ↩︎