Ja, ik help graag met een financiële bijdrage t.b.v. de realisatie van de Positieve Gezondheid Tuinen!

Ter ondersteuning van dit project draag ik graag financieel bij. Ik kies hiervoor de onderstaande producten als ‘tegenprestatie/beloning’.

Luchtzuiverend.

Een Areca brengt ieder type interieur tot leven, van trendy tot klassiek. De groengele stengels en gevederde bladeren brengen levendigheid in huis, of op kantoor. Deze Goudpalm staat het liefst op een lichte plaats uit de middagzon, waar het ook ’s nachts niet kouder wordt dan 15°C. Ze houdt niet van tocht. Vertroetel de Goudpalm twee keer per week met een scheut water. In de winter is één keer per week genoeg. Zorg wel dat de potkluit vochtig blijft.

Luchtzuiverend.

Een buitengewoon opvallende bladplant met een groot aanpassingsvermogen. Met een sterke luchtzuiverende werking één van de meest ideale kamerplanten.

De bijnaam Gatenplant komt door de merkwaardige vorm van de donkergroene bladeren. Hoe meer licht, hoe sneller deze plant groeit. Vermijd direct zonlicht, anders verbrandt het blad.

De Monstera Deliciosa is een makkelijke kamerplant die ook in de halfschaduw goed groeit. Een lichte, vochtige standplaats bij 18 tot 25°C is ideaal. Giet in de zomer ruim, met handwarm water. ’s Winters minder water geven.

Diverse hangplanten, allen met luchtzuiverende eigenschappen.

Luchtzuiverend

Asplenium (Nestvaren of Tongvaren) ‘Crispy Wave’

Asplenium is onderdeel van de streepvaren-familie. Een naam die de plantenfamilie te danken heeft aan de donkere, streepvormige sporen onder op het volwassen blad.

Onze Asplenium houden van een plek met matig licht, zonder direct zonlicht. Dus iets verder van het raam af. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 25°C, maar kan ook prima tegen wat lagere temperaturen (dan minder vochtig houden).

 • Een plek met matig licht, zonder direct zonlicht
 • Ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 25°C

Luchtzuiverend

Calathea ‘Beauty Star’ – Pauwenplant

Een echt kunstwerk van Moeder Natuur, met de bijnaam Pauwenplant. Van oorsprong groeit de Calathea in dichtbegroeide tropische regenwouden. Daarom staat ze het liefst in halfschaduw bij 18 tot 25°C.

De bijzonder bladeren brengen letterlijk dynamiek in je interieur. Bij daglicht zie je de decoratieve bladtekeningen en ’s avonds gaan de bladeren omhoog staan.

Calathea is ook de enige productgroep binnen de familie Maranthaceae die ons zowel de bijzondere bovenkant als de paarsrode onderkant van de bladeren toont.

 • Halfschaduw bij een temperatuur van 18 tot 25°C.

Luchtzuiverend

Calathea orbifolia

De Calathea orbifolia heeft de grootste en meeste groene bladeren binnen de familie. Het is een prachtige plant die zeker indruk zal maken in je interieur.

In verzorging houdt deze plant van halfschaduw, zonlicht geeft bruine vlekken. Water geven kun je het beste doen met kleine beetjes per keer. Liever 2x per week een klein beetje, dan 1x heel veel.

Luchtzuiverend

Chlorophytum -Graslelie

Ook wel Graslelie genoemd, vanwege de lintvormige bladeren en omdat zich jaarlijks lange uitlopers met kleine witte bloemetjes vormen.

Na de bloei groeien kleine baby-plantjes aan de lange uitlopers. Dat maakt Chlorophytum een sierlijke hangplant. Liever een staande plant? Knip dan de uitlopers voortijdig in het hart af.

De witte bladranden worden intenser van kleur op een lichte plek. Voorkom wel direct zonlicht, omdat de bladeren dan mogelijk bruin worden. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 25°C.

 • Niet op een donkere plek, dan krijgt hij lelijke bladpunten
 • Voorkom direct zonlicht
 • De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 25°C

Luchtzuiverend

Nephrolepis Green Lady – Krulvaren

De bijnaam Krulvaren mag duidelijk zijn, met een weelderige bos frisgroene blaadjes. De Nephrolepis is zeer effectief in het omzetten van kooldioxide in zuurstof en het verbeteren van de luchtvochtigheid.

Krulvarens zijn dankbare planten die graag op een lichte plaats staan, maar beslist niet in de volle zon. Een lichte en vochtige omgeving en een temperatuur van 18 tot 25°C is ideaal.

Houd de potkluit vochtig. Geef regelmatig water via de zijkant. Water geven in het midden creëert een kaal hart. In de winter één keer per week, in de zomer twee keer.

 • Lichte plaats, maar beslist niet in de volle zon
 • Een lichte en vochtige omgeving en een temperatuur van 18 tot 25°C is ideaal
 • Houd de potkluit vochtig. Geef regelmatig water via de zijkant

Luchtzuiverend

Phlebodium aureum ‘Blue Star’ – Blauwvaren

Decoratief en sterk luchtzuiverend. Ook wel Blauwvaren genoemd, vanwege haar blauwgroene bladeren. De Phlebodium is een sterke varen die haar mooie kleur lang behoudt, zonder bladval.

De Blauwvaren houdt van halfschaduw en een temperatuur tussen 15 en 25°C. Daarmee ook heel geschikt voor een hal, slaapkamer of badkamer.

Zorg ervoor dat de potkluit steeds vochtig blijft, maar voorkom een blijvend laagje water. Het beste geef je via de zijkant water, midden op veroorzaakt namelijk een kaal hart van de plant.

 • Halfschaduw en een temperatuur tussen 15 en 25°C
 • Zorg ervoor dat de potkluit steeds vochtig blijft, maar voorkom een blijvend laagje water

Luchtzuiverend

Phlebodium aureum ‘Davana’

Deze Blauwvaren met gekartelde, blauwgroene bladeren is door de kweker tussen de Blue Star ontdekt. Na jarenlang veredelen en selecteren vervolgens als de Davana® geïntroduceerd, vernoemd naar de drie dochters van de eigenaresse.

De planteigenschappen zijn verder vergelijkbaar met de Blue Star.

 • Halfschaduw en een temperatuur tussen 15 en 25°C
 • Zorg ervoor dat de potkluit steeds vochtig blijft, maar voorkom een blijvend laagje water

Luchtzuiverend

Spathiphyllum Bellini – Lepelplant

Het meest bekend binnen het luchtzuiverende assortiment. Kenmerkend zijn de witte, rechtopstaande bloemen. Sommige soorten hebben zelfs licht geurende bloemen.

De Spathiphyllum houdt van een matig lichte tot schaduwrijke plek, maar beslist niet in direct zonlicht. De ideale temperatuur ligt tussen 15 en 23°C.

Verzorging is simpel: de potkluit vochtig houden. Af en toe een douche om het stof van de bladeren te spoelen. Snijd na de bloei de oude (groene) bloemsteel helemaal weg.

 • Een matig lichte tot schaduwrijke plek, maar beslist niet in direct zonlicht. De ideale temperatuur ligt tussen 15 en 23°C
 • Potkluit vochtig houden. Af en toe een douche om het stof van de bladeren te spoelen

Alle planten, plantinformatie en verzorgingstips komen rechtstreeks van de kwekers. Zij zijn verenigd in de kwekersgroep ‘Air so Pure’. Meer info kan je vinden op www.airsopure.nl

Kruiden

Citroengeranium

Ruikt verfrissend en er wordt beweerd dat het muggen afweert.

Je kunt hem zelfs als wat stukjes blad op je salade gebruiken.

Easy Care

Easy Care: Te gebruiken als hanger of staande plant.

Crassula ‘Hottentot‘ (links)

Crassula marginata (onder)

Crassula perforata

links: v.l.n.r. ‘Moneymaker’, ‘Variegata’,’Greeny’, ‘Giant’

onder: ‘Coral’, ‘Giant’, ‘Moneymaker’, ‘Variegata’

Easy Care

Kalanchoë tomentosa ‘Harige Harry’

Easy Care

Gasteria

Easy Care

Crassula ‘Harmony in Green’

(Vul het gewenste aantal in per product. Als het opgegeven aantal niet geaccepteerd wordt, betekent dit dat het maximum aantal bereikt is .)


Cactus - bloeiend
€ 3,00
AirSoPure - Areca - Goudpalm
€ 38,00
AirSoPure - Asplenium - Nestvaren - 13 cm
€ 7,50
AirSoPure - Blauwvaren Blue Star -14 cm
€ 9,00
AirSoPure - Blauwvaren Davana - 9 cm
€ 3,18
AirSoPure - Calathea orbifolia - 14 cm
€ 13,99
AirSoPure - Calathea - Pauwenplant - 8 cm
€ 6,00
AirSoPure - Chlorophytum - Graslelie
€ 20,00
AirSoPure - Grote hangplant
€ 13,95
AirSoPure - Monstera deliciosa met mosstok
€ 37,50
AirSoPure - Monstera - 25 cm
€ 25,00
AirSoPure - Nephrolepis Green Lady - 12 cm
€ 5,90
AirSoPure - Spathiphyllum Bellini- 13 cm
€ 4,00
Citroengeranium - vierkante pot
€ 2,00
Citroengeranium - 14 cm
€ 2,50
EasyCare - Echeveria mini met ompot
€ 1,75
EasyCare - Echevera in schaal
€ 21,50
EasyCare - Crassula marginata
€ 2,50
EasyCare - Crassula marginata met ompot
€ 3,75
EasyCare - Crassula Harmony in Green - 5,5 cm
€ 1,00
EasyCare - Crassula Harmony in Green
€ 3,25
EasyCare - Crassula Hottentot
€ 2,95
EasyCare - Crassula Hottentot met ompot
€ 4,15
EasyCare - Crassula perforata met ompot - compact
€ 3,65
EasyCare - Crassula perforata met ompot
€ 4,65
EasyCare - Gasteria
€ 3,85
EasyCare - Gasteria mini
€ 1,75
EasyCare - Kalanchoe tomentosa
€ 3,45
Honing - NIEUW!
€ 7,25
Magazine Mooi Eten
€ 11,00
Totaal
(Invullen van uw e-mailadres is niet verplicht. Typ dan ‘contact@voeljelekkerinjevel.nl’. Kiest u er wel voor dan kunnen wij u op de hoogte houden over de voortgang van het project)

Indien u geen nieuwsbrief wenst te ontvangen, zullen uw gegevens slechts worden opgeslagen als bon in de financiële administratie.