26 mei – Mega Vilt Kunstwerk: feestelijke onthulling

Van schapenvacht tot MEGA Vilt Kunstwerk: 40 schapenvachten gered van de afvalberg. Ze krijgen een nieuw leven in een wandkleed van 12 meter bij 3,5 meter in de centrale hal van NGC Maarssen. 

VILTKUNSTWERK MET EEN VERHAAL

Het project is een creatie van Viltkunstenares Inge Visser (Studio Namenia) die samen met Vera Vandervesse, cliënten van Abrona en vele vrijwilligers de kracht laat zien van duurzaamheid, inclusiviteit en artistieke impressie. Het toon aan dat samenwerken tot magie kan leiden. Kunst is van iedereen, ongeacht afkomst of beperking. Een inspiratie en tastbare herinnering om in deze wereld te blijven creëren, verbinden en te zorgen voor onze planeet. 

WAT IS WOLWEEFSELS?

Veranderingen in de vraag naar wol zorgen voor een overschot aan wol.

Hoe kunnen we Nederlandse wol een andere bestemming geven dan de afvalhoop?

Welke waarde geven we aan wol?

Hoe gaan we de schoonheid en bijzondere eigenschappen van lokale wol laten zien?

Deze vragen houden ons elke dag bezig. In Wolweefsels bundelen Kunst aan de Vecht en Studio Namenia hun krachten. Out of the box en vol energie bedenken we vernieuwende toepassingen van wol. Die zetten we om naar producten en projecten die gezien mogen worden!

VERBINDING

Wolweefsels gaat om verbinding. Verbinding tussen de wolvezels die door water, zeep en beweging met elkaar verweven raken en zo vervilten tot een oersterk materiaal. Verbinding tussen mens en natuur. En verbinding tussen mensen onderling.

COMMUNITY ART

De verbinding tussen mensen komt tot stand door samen bezig te zijn. Door iets te doen. Dat brengt ons letterlijk in beweging. Bij Wolweefsels betrekken we  (zorg)instellingen en buurtbewoners. We brengen hen samen om het plezier van het werken met wol te ervaren. Met elkaar te creëren en trots te zijn op iets wat met de eigen handen is gemaakt.

KUNST ALS MEDICIJN TEGEN EENZAAMHEID?

Tijdens het maakproces van dit community art project was iedereen welkom en droeg bij met zijn/haar eigen talent. Er is gelachen, gepraat, geleerd van en met elkaar en er zijn bijzondere verbindingen ontstaan tussen mensen. 

WANNEER? Zondag 26 mei om 14.00 uur (inloop 13.30-15.00 uur) is de onthulling van dit community art project in het Natuur en Gezondheidcentrum (NGC) Maarssen op de Tuinbouwweg 19C te Maarssen. Meer info? contact@ngcmaarssen.nl