1 jaar NGC Maarssen – een mooi moment voor reflectie

Vorig jaar 5 november heb ik gezegd: Ik heb een gebouw neergezet vanuit een bepaalde visie, het is nu aan het team om hier de inhoud aan te geven. Om zo, samen de visie verder vorm te geven. De Chinese leer heeft er een aparte term voor “After completion. Het ‘afronden’ van een groot project is niet meer dan een kleine pauze, als het punt van stilte tussen een inademing en een uitademing. Een welverdiende pauze, maar geen einde. Juist een harmonieus plat stukje lijn in de lijn van constante verandering en beweging.

Belangrijk proces

Een belangrijk proces is afgelopen jaar gestart. Een proces van evenwicht zoeken en vinden, kleine verbeteringen en aanpassingen maken, verfraaiingen, krachten meten, bundelen en balans vinden. Het is als water boven vuur, zegt de Chinese leer. Als er evenwicht is, gaat het goed. Maar als de ketel met water te vol is en overloopt, zal het het vuur doven. Als het vuur te warm is, zal het water uit de ketel verdampen. Geen idee wie het water en wie het vuur is, maar dat hier een kern van waarheid in zit, is duidelijk.

Team zorgprofessionals

We startten vorig jaar met een mooi team artsen, therapeuten, coaches en visie-ondersteuners. Dit team is alleen nog maar verder uitgebouwd met top kwaliteit. Kruisverbanden en -bestuivingen vinden plaats, zoals deze bedoeld zijn en de blijvende nieuwsgierigheid naar een ieders kunde en vaardigheden blijft de vooruit beoogde aanhoudende bron van wederzijdse inspiratie.

Imposante inhoud zichtbaar tijdens themamiddagen

Dat samenwerking met alle betrokkenen bij NGC op een bepaald onderwerp tot imposante inhoud leidt, is super duidelijk geworden tijdens de laatst georganiseerde themamiddag betreffende Kinderwens(en). We gaan komend jaar nog meer themamiddagen organiseren, op verschillende onderwerpen. De vlek van kennis delen, samenwerken en actief aan de eigen gezondheid werken moet nog veel groter worden. Dat zal de missie zijn voor komend jaar.

Voor komend jaar, we gaan er weer keihard tegenaan, om te groeien, te bloeien en die positieve energie van het werken aan positieve gezondheid met volle kracht nog veel meer in deze omgeving neer te zetten.

Van harte gefeliciteerd iedereen met NGC Maarssen. Een bijzonder mooie, onverwachte plek die gemaakt is om vele mooie processen ter verbetering van gezondheid en welzijn in gang te zetten. Een plek waar je kunt leren hoe je iedere dag zelf aan je gezondheid kunt werken, mét je eigen lichaam, brein en spirits, en met een zo groot mogelijke beperking van gebruik van andere middelen.

Ik hoop nog honderden, duizenden mensen te mogen ontmoeten bij ons in het centrum komend jaar. Zoveel als maar mogelijk is!

Ik wens iedereen mooie kansen om te werken aan je eigen gezondheid!

Diana van Os
Initiatiefnemer en centrummanager